Jdi na obsah Jdi na menu
 


100 let házené v Hlinsku

7. 9. 2019

V sobotu 7. 9. 2019 se na házenkářském hřišti v Olšinkách konaly oslavy sta let hlinecké národní házené.

Program byl zahájen mistrovským utkáním mladších žákyň. Naše dívky porazily družstvo z Krčína v poměru 5:2.

Poté k dalšímu mistrovskému utkání nastoupily starší žákyně. Naše hráčky podlehly týmu z Krčína 12:19.

Následoval komentovaný "srandamač" starých gard opět s výběrem z Krčína. Naše "retrohráčky" zaujaly přihlížející svým dobovým házenkářským oblečením. Dle očekávání pobavily diváky svým nasazením a sportovními kreacemi, komentátoři neméně svými postřehy.

 

Na závěr programu proběhlo mistrovské utkání 1. ligy žen se soupeřkami z Náchoda. Naše hráčky v tomto utkání zvítězily 24:20 a získaly tak důležité 2 body.

Počasí oslavám sta let národní házené nepřálo, nicméně i přesto se akce vydařila a hráčky i všichni, kteří se přišli pobavit a zavzpomínat, si tento den užili naplno. Bylo zajištěno občerstvení a kryté posezení přímo u házenkářského hřiště. Návštěvníci si měli možnost prohlédnout historické fotografie, vítězné poháry. K nahlédnutí byly připraveny kroniky. Vystaveny byly také dresy z různých období hlinecké národní házené.

Oslavy probíhaly za přítomnosti starosty Hlinska pana Miroslava Krčila. Klub národní házené děkuje panu starostovi za podporu a za předání stříbrných medailí hráčkám žen za loňskou sezónu v 2. lize žen.

 

Poděkování patří také všem organizátorům, hráčkám a všem, kteří se tohoto dne zúčastnili.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář